Saatlerde Kullanılan Safir Cam Nedir?
28 Ekim 2022Safir cam, son derece sert ve dayanıklı olduğu için en kaliteli cam türlerinin başında gelir. Dayanıklılığı sayesinde saat kadranını darbelere karşı etkili şekilde koruyan bir materyaldir. Bu materyal elde edilirken, saf alüminyum oksit ısıtılır ve kristalleştirilir. Kristalleşme işleminin ardından küçük parçalara bölünerek safir cam elde edilir. Uzun yıllar görünümünden ödün vermeden size eşlik edecek bir saat arıyorsanız, safir cam saat modellerinin özelliklerine göz atabilirsiniz.
Safir Cam Saat Modellerinin Özellikleri
Saatlerin camlarının sertliği Mohs ölçeğine göre 10 üzerinden değerlendirilir. Bu ölçekte akrilik camlar 4, mineraller 6, safir camlar ise 9 puan alır. Bu ölçeğe göre safir cam, elmasın sadece bir derece gerisindedir. Bu özelliği onu en değerli saat materyalleri arasında ilk sıralara yükseltir. Ayrıca, ham safir kristalin şekillendirilerek kadran kaplamalarına işlenmesi özel bir işlemdir. Bu işlem, özel cihazlar kullanılarak yapılır. İşlem sırasında kristaller dilimlenir, öğütülür ve cilalanır. Zahmetli bir tasarım süreci olduğu için en iyi saat markaları tarafından tasarlanan özel modellerde safir cam kullanılır. Bu modeller aşağıdaki avantajları da beraberinde getirir:
Keskin Görünüm: Sertliğin yanı sıra netlik de kadran kaplamalarının etkinliği için oldukça önemlidir. Safir cam, mineral alternatifine göre ışığı daha fazla yansıttığı için saati okuma zorlaşabilir. Okumayı kolaylaştırmak isteyen saat tasarımcıları, safir cama bir yansıtma önleyici uygular. Bu durum da safir camlı kadrana netlik ve şıklık katar.
Lüks Tasarım: Safir cam, dayanıklılığı sebebiyle tasarımcıların üst segment saatlerde en çok tercih ettiği materyaldir. Ancak dayanıklılığın yanında akrilik ve mineral camlara göre estetik açıdan daha lüks bir görünüm sunar.
Çizilmeye Dirençli: En iyi saat modelleri, uzun süre size eşlik etmesi için özel olarak tasarlanan koleksiyonların parçalarıdır. Safir cam, sertliği sebebiyle hem darbelere hem de mikro çiziklere karşı oldukça dirençlidir. Bu sayede, üzerinde ufak çizikler bile oluşmadan yıllarca kullanılabilir.
Pencerelerde kullanılan standart camın Mohs ölçeğine göre derecesi 5’dir. Safirde bu derece 9 olduğu için standart camdan iki kat daha sert olduğu söylenebilir. Uzun ömrü, dayanıklılığı ve görünümü sebebiyle koleksiyonerlerin de en çok tercih ettiği modellerin tasarımında kullanılan safir cam ile favori saatinizi endişe etmeden her daim bileğinizde taşıyabilirsiniz.
En Şık ve Kaliteli Safir Camlı Saat Modelleri
Üst segment erkek ve kadın saat çeşitlerinde yer verilir. Kaliteli ve şık üst segment ürünlerin yanı sıra bu materyal, aşınma ve yıpranmaya maruz kalabilecek akıllı unisex saat modellerinde sıklıkla tercih edilir. Bu sayede ürünlerin antrenmanlarınızda size eşlik edebilimesi hedeflenir. Ayrıca safir camlı modellerin tasarımında aşağıdaki üç farklı profil çeşidi kullanılarak saatlere sıra dışı görünüm kazandırılır.
Düz Profil: Düz profilli safir saat camıdır. Bu profilde saatlerin ön tarafında camda herhangi bir kavis bulunmaz.
Tek Kubbeli Profil: Safir camın dıştan kavisli, iç kısımdan ise düz olduğu modeller “tek kubbe” olarak adlandırılır. Bu profildeki modeller özel ve maskülen bir görünüme sahiptir. En prestijli saat markaları tarafından tasarlanan erkek saat çeşitlerinde sıklıkla tercih edilir. Düz olan iç kısım, kavisli dış yüzey ile birleştiğinde bir tür mercek görünümü oluşabilir. Mercek görünümü kadraja bakışı, az miktarda da olsa bozabilir.
Çift Kubbeli Profil: Bu profildeki modeller hem iç hem de dış kavise sahiptir. Bu durum da mercek etkisi oluşmasını engeller ve kadranda herhangi bir optik bozulma yaşanmaz.
Sizler de şık ve uzun ömürlü bir aksesuara sahip olmak isterseniz, safir camlı saat fiyatları ve modellerini Tek Saat ile inceleyebilirsiniz. Beğendiğiniz ürünü hemen satın alarak stilinize yeni saatinizle şıklık katabilirsiniz.